Профилактика и грижа за проследяване

Без колебание можем да заявим, че профилактиката е една от най-важните страни на грижата за денталното здраве. Естествено това е фокус и на нашите услия.

Ако искате да си спестите време и пари от зъболекар, то тогава най-добре е да ходите редовно на зъболекар.

Как работи Минт

Радваме се, че избирате да ни се доверите и да започнете с консултации и лечение при нас.

Изключително много уважаваме всички наши пациенти, дентални лекари, дентални асистенти и сътрудници на Минт Клиник. Ценим тяхното време и държим на коректните отношения.

Какво бихме Ви казали в Минт за силанизацията

Силанизацията е една много интересна тема в профилактиката на детското дентално здраве.

Какво представлява силанизацията – когато първите постоянни дъвкателни зъби (кътници) се появят в устата на едно дете, те не са с напълно завършена минерализация и техният емайл не е достатъчно здрав.

Оклузия и баланс на захапката

Оклузия е научният термин, в който се съдържа идеята затова как се пресрещат повърхностите на нашите зъби, когато затваряме уста, отхапваме, дъвчем, говорим, спим, преглъщаме (или дълго време не преглъщаме) или скърцаме със зъби.

Какво да е хубаво да знаем, ако ни предстои хирургична интервенция

Полезна информация за пациента

Какво и как се случва, когато се налага хирургична интервенция – екстракция на зъб, имплантация, синус лифт, съединителнотъканна присадка.

Mint Clinic / Behind the scenes 2014

За имплантите, ремонта на покриви и яденето на котлети

Липсват ми доста зъби, а тези, които са ми останали, май хич не стават. През годините постоянно ходех на зъболекар и не знам как се стигна до това положение – избягвам да се усмихвам, не мога да се храня нормално, имам разни мостове, частична протеза даже. Вярно, не съм млад; знам, че не може да е както преди, но и така не става. Усещам, че имам лош дъх и жена ми не отрича като я попитам.
Отивам на зъболекар. Не само при един. Искам добро решение и както вече е модерно – и аз проучвам пазара. Така де, искам да знам всички възможности и варианти. И добре да си направя сметката този път.
Казват ми, че ми трябват импланти. Всеки зъболекар предлага различен брой. Е не учат ли на едно и също място тези хора? Някои ми говорят за по-сериозни операции – добавяне на кост, нещо със синусите….А аз откъде да знам дали наистина имам нужда от толкова много неща или просто гледат да изкарат повечко пари?
Прочетете повече >>

Лошият дъх със страшно име ХАЛИТОЗА

Как да кажем на някой до себе си, че има лош дъх. Без да обидим човека. И така, че да ни разбере правилно и да се погрижи за себе си.
Когато ХАЛИТОЗАта витае около нас. При всички случаи е много трудно да кажем на някого, че има проблеми с дъха си. Дори, когато става дума за съвсем близък човек. Още по- неприятно е, когато се случи да имате такъв колега на работното място. Ето няколко възможни начина да подходим към проблема. Трябва да изберем най-подходящият според случая, защото нито един не обещава сигурен успех:

Mint Clinic / Behind the scenes 2013

Консултация за зъбни импланти. Как да сме сигурни, че срещата ни с денталния лекар е била пълноценна.